Moskussafari

Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus.

 

Et flott og spennende dyr

På guidede turer er det nesten 100% sikkert at du får se dyret. Moskussafari på Dovrefjell arrangeres fra juni til september og varer i rundt seks timer.

Moskusen er ikke kjent for å være spesielt aggressiv. Dette gjelder selvsagt om du ikke kommer dem for nær. For å være på sikre siden, bør du holde en avstand på rundt 200 meter. Moskusen kan virke tung og klumsete, men kan faktisk komme opp i en fart på 60 kilometer i timen.

Organisert safari

På Dovrefjell finner du flere selskaper som tilbyr organisert moskussafari. Under safarien er du nesten garantert å se moskus.  De erfarne guidene vil også gi deg en innføring i flora og fauna på Dovrefjell. Safarien går enten fra Hjerkinn eller Kongsvold og inn i Dovrefjell. Du må ha gode sko og klær. Det er også lurt å ta med seg niste, siden det blir en rast når dyrene er funnet. Du får god tid til å studere moskusen på trygg avstand. Det er også en unik fotomulighet, så hvis du er glad i å ta bilder, bør du ta med deg kamera.facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail